Відбулася конференція Dairy Processing and Packaging 2017 (DP & P 2017)

7 грудня 2017 року в Києві відбулася конференція Dairy Processing and Packaging 2017 (Технології виробництва та упакування молочних продуктів). Організатор заходу - агентство «Марко Пак», генеральний партнер - компанія Інтерагропак™, офіційний партнер - компанія Danone, інформаційні партнери - спеціалізовані журнали Світ Упаковки, Світ Продуктів і Молочна Індустрія. В роботі конференції взяли участь понад 120 топ-менеджерів і фахівців - представників молокопереробних підприємств і постачальників технологій, обладнання, упаковки.

Українські виробники молочних продуктів мають намір розвиватися в ключі глобальних трендів світового ринку. Кожна виробнича компанія прагне впроваджувати нові прогресивні рішення в процесі та упаковці, адже інновації - один з ключових драйверів довгострокового розвитку. Тому конференція мала на меті показати передові рішення в області технологій переробки молока та пакування молочних продуктів. Серед підприємств галузі були мультинаціональні і національні лідери, такі як «Данон Україна», «Лакталіс Україна», PepsiCo в Україні ( «Вімм-Білль-Данн Україна»), «Бель Шостка Україна», «ФудДевелопмент», «Молочний Ал’янс», «Мілкіленд-Україна», «Три Ведмеді», «Клуб Сиру» та інші.

Відкриваючи конференцію, акціонер і виконавчий директор ТОВ «Інтерагропак» Антон Степахно підкреслив, що «в ході конференції всі учасники зможуть познайомитися з сучасними досягненнями, що допомагають підприємцям реалізовувати свої стратегічні цілі та плани. Сьогодні ми підведемо підсумки року, що минає, обговоримо перспективні напрямки для поліпшення своєї діяльності, визначимо вектори розвитку ринку».

Дмитро Шульмейстер, керуючий партнер компанії Торговий дім «Пальміра», висвітлюючи тренди розвитку продовольчого ринку, порекомендував фахівцям галузі звернути увагу на тренди здорового харчування. Цю тему продовжили розвивати і фахівці ТОВ «Аграріан Фуд Технолоджіс». Свої інновації представила компанія «Даниско Україна» (DuPont), звернувши увагу аудиторії на особливості виробництва кисломолочних продуктів і шляхи вирішення завдань поліпшення їх якості.

Велику увага в програмі конференції було приділено технологіям пакування, вдосконалення споживчої упаковки для молочних продуктів, етикетки, групової і транспортної упаковки. Олександр Кухар, директор з продажу Інтерагропак™ звернув увагу на новинки асортименту термоформованої упаковки, розповів про плани з розвитку компанії. Зокрема, він поділився про наміри компанії впровадити виробництво упаковки з IML-етикеткою, яка широко використовується в Європі для пакування молочних продуктів і користується популярністю у споживачів.

Сергій Левченко, менеджер відділу R & D, компанії Данон Україна, аналізуючи тенденції в упаковці молочних продуктів, зазначив: «Хоча упаковка для молочних продуктів є досить консервативною, але інновації - це частина бізнесу, яка приносить найбільший прибуток і яка найбільш активно розвиває ринок. В майбутньому упаковка для молочної галузі буде розвиватися в трьох напрямках: вдосконалення зовнішнього вигляду упаковки, донесення нею нових вражень кінцевому споживачу і її придатність до вторинної переробки».

Віра Гуляйка, менеджер зі збуту ТОВ «ТД« Веріас», звернула увагу на те, що «тенденціями світового ринку упаковки та етикетки, що визначають і загальноєвропейські напрямки розвитку, виступають вимоги підвищення екологічності, ресурсозбереження, маркетингових функцій. У контексті цих вимог розвивається і сучасний тренд ринку самоклеючої етикетки - використання двошарової етикетки для маркування продуктів харчування».

Велике значення для збереження молочних продуктів в ході логістичних операцій має правильно обрана транспортна тара. Андрій Ребро, заступник директора Заводу гофротари ПрАТ «Київський КПК» продемонстрував нову розробку підприємства - тару з гофрокартону зі спеціальним покриттям, яка дозволяє знизити товарні втрати в умовах підвищеної вологості.

Виробники молочної продукції велику увагу звертають на технології, що підвищують харчову безпеку. На передових рішеннях в цій сфері зробили акценти фахівці компанії Wipotec OCS Україна. Сучасні тенденції в обладнанні для нарізки і упаковки сиру були представлені в презентації компанії «Мультивак Україна».

Співпраця з великими міжнародними торговими мережами для вітчизняних виробників може стати своєрідною зоною глибокої і всеосяжної вільної торгівлі. Олена Салацька, начальник управління якості компанії METRO Cash & Carry Ukraine, озвучила вимоги до постачальників для продажу в роздрібних і оптових мережах країн ЄС і звернула увагу на перспективи: «Наша мережа широко представлена ​​в країнах Європи і поступово розширює свою присутність в країнах Азії. Для українських постачальників цікаво те, що «МЕТРО Кеш енд Кері» має власні торгові марки, які поставляються на ринки ряду країн. І якщо український продукт буде мати унікальні властивості, пройде всі тестування та аудит мережі, то такий постачальник зможе реалізовувати продукт на ринках європейських країн, уклавши при цьому довгостроковий контракт».

Позитивні відгуки учасників конференції підтверджують досягнення заходом поставленої мети. В атмосфері ділового і неформального спілкування практична користь пропонованих інновацій стає очевидною. «Вважаю, що такі конференції - це необхідність, - резюмував Дмитро Мартиненко, директор з розвитку Інтерагропак™. - Їх проведення має бути систематичним, тому що формат конференції дозволяє керівникам і фахівцям зустрітися і поспілкуватися на загальну, цікаву для них в даному бізнесі тему. Наша компанія, як надійний партнер операторів молочного ринку в сфері упаковки, буде всіляко сприяти тому, щоб даний захід проводився регулярно, а активне спілкування учасників стало доброю традицією на довгі роки».

19 грудня 2017